
Ingredienser
Majssoppan
1 röd chili
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
olja att steka i
2 tsk spiskummin
1 tsk gurkmeja (för gul färg)
1 pkt fryst majs ca 450 g (varav 1 dl används till toppingen)
5 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
½ frp kokosmjölk (ca 200 g)
Topping
5 dl kokta kikärtor
1 dl majs
1 tsk paprikapulver
- Dela röd chili, skrapa ur kärnorna och hacka.
- Skala lök och vitlöksklyftor och hacka (behöver ej vara noga, de ska ändå mixas sen).
- Hetta upp olja i en kastrull och fräs spiskummin och gurkmeja lite snabbt. Lägg i chili, lök, vitlök och fryst majs, men spara ca 1 dl till toppingen. Låt fräsa på medelvärme i ca 5 minuter.
- Slå på 5 dl vatten och smula i grönsaksbuljong. Låt puttra i ca 15 min.
- Mixa soppan i en blender eller med stavmixer tills den är helt slät.
- Slå på 2 dl kokosmjölk och värm upp igen.
- Hetta upp en torr stekpanna och rosta kikärtorna och den resterande majsen i paprikapulver.
- Servera soppan med topping och gärna ett gott bröd eller fröknäcke till