Ingredienser
Pickleslag:
Picklade rotsaker:
Picklad kronärtskocka:
Picklade vaxbönor:
Haricot vertes inlagda i senap:
Pickleslag
Koka upp lagen under omrörning så att sockret löser sig.
Picklade rotsaker
Skala rotsakerna och skär dem i bitar av önskad storlek. Förväll rotsakerna i kokande vatten i ca 1 minut, skölj dem i kallt vatten. Lägg i en glasburk tillsammans med kryddor och täck med pickleslag.
Picklad kronärtskocka
Skär kronärtskockan i kvartar och rensa bort ”skägget”. Lägg kronärtskockan i en glasburk tillsammans med rödlöken och kryddorna. Täck med pickleslag.
Picklade vaxbönor
Rensa vaxbönorna och förväll dem i kokande vatten ca 1-2 min, lägg i glasburk tillsammans med kryddor och täck med pickleslag.
Haricot vertes inlagda i senap
Rensa haricot verten och förväll dem i kokande vatten 1-2 min. Tillsätt matoljan till senapen i en tunn stråle under vispning, blanda ner örter, salt och peppar. Blanda med den förvällda haricot verten och lägg i glasburk.
Låt dessa vila i 8 timmar!
Recept: Lea Honorine