Hoppa till huvudinnehåll

Veganskt picklade grönsaker

Picklade grönsaker passar fint till de flesta veganska rätter allt från festligare varianter till en vanlig wrap.

Glutenfritt
Förrätt
Påsk
Jul
Midsommar

Ingredienser

Pickleslag:

1 del ättika
2 delar socker
3 delar vatten

Picklade rotsaker:

200 gram morötter
200 gram persiljerot
200 gram palsternacka
3 vitlöksklyftor
1 röd chili
1 tsk senapsfrö
10 st korianderfrön
½ tsk dillfrön
2 tsk salt

Picklad kronärtskocka:

3 st kokta kronärtskockor
1 st rödlök, skuren i klyftor
3 st vitlöksklyftor
10 st svartpepparkorn
1 tsk fänkålsfrön
1 tsk korianderfrön
2 tsk salt

Picklade vaxbönor:

½ kg vaxbönor, rensade
3 st vitlöksklyftor
1 liten kanelstång
1 st röd chili, hackad
1 msk bruna senapsfrön
2 tsk salt

Haricot vertes inlagda i senap:

500 gram haricot vertes
1 dl senap
2 dl matolja
3 msk vitvinsvinäger
½ dl skuren dill
½ dl fint skuren gräslök
1 tsk salt
svartpeppar

Pickleslag 

Koka upp lagen under omrörning så att sockret löser sig.

Picklade rotsaker

Skala rotsakerna och skär dem i bitar av önskad storlek. Förväll rotsakerna i kokande vatten i ca 1 minut, skölj dem i kallt vatten. Lägg i en glasburk tillsammans med kryddor och täck med pickleslag.

Picklad kronärtskocka

Skär kronärtskockan i kvartar och rensa bort ”skägget”. Lägg kronärtskockan i en glasburk tillsammans med rödlöken och kryddorna. Täck med pickleslag.

Picklade vaxbönor

Rensa vaxbönorna och förväll dem i kokande vatten ca 1-2 min, lägg i glasburk tillsammans med kryddor och täck med pickleslag.

Haricot vertes inlagda i senap

Rensa haricot verten och förväll dem i kokande vatten 1-2 min. Tillsätt matoljan till senapen i en tunn stråle under vispning, blanda ner örter, salt och peppar. Blanda med den förvällda haricot verten och lägg i glasburk.

 Låt dessa vila i 8 timmar! 

Recept: Lea Honorine

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden