Hoppa till huvudinnehåll
Smördegspaj med vegansk fetaost, oliver och tomat på en träbräda

Smördegspaj med vegansk fetaost

Långpanna med smördegspaj med rödlök, körsbärstomater, oliver och vegansk fetaost. Perfekt till buffé eller som plockmat!

25 min
Förrätt
Midsommar
Barnvänligt
Under 30 min

Ingredienser

12 portioner
1/2 rödlök
6 körsbärstomater
100 g vegansk fetaost
1/2 dl oliver
250 g färsk smördeg (vegansk)
20 g ruccola
  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Finhacka löken, kärna ur och skiva oliverna. Skölj och skiva körsbärstomaterna. 
  3. Smula ner fetaosten i en skål och ha i tomaterna och löken. Bland så att det blir till en röra. 
  4. Rulla ut smördegen på en ugnsform och dela den i 9-12 fyrkantiga bitar. 
  5. Ha en klick av röran på varje fyrkant och ha på några skivor oliver. 
  6. Grädda i 12 minuter, ta ut och låt svalna. Toppa med ruccola och servera! 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden