Vegansk filé med sötpotatis, grön chili & lime
Kryddigt och uppfriskande marinad för dig som gillar kombinationen av lime, ingefära och grön chili. Marinaden är så god att vi vanligen sparar det som inte kommer med i stekpannan och använder den som salsa över de veganska filéerna och potatisen.
Ingredienser
Marinad
1 kruka koriander
1 grön chili
½ dl olivolja
2 vitlöksklyftor
2 x 2 cm ingefära
1 lime
Salt efter smak
Övriga ingredienser
200 g vegofilébitar, upptinade
2 sötpotatisar
- Börja med att baka potatisarna. Dela sötpotatis i halvor och pensla på med olja, strö på lite salt, linda in de i folie och håll utkik medan du jobbar med filéerna. Potatisarna är klara efter drygt en timme, beroende på storlek.
- Fortsätt med att finhacka chili, koriander och vitlök. Riv ingefäran med rivjärn och pressa saften från en lime. Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål och rör om.
- Ha filéerna i en fryspåse och häll över marinaden. Låt den vila i minst 1 timme.
- Ställ filéerna på grillen och låt de stå tills de får en gyllene färg, det går också bra att steka ungefär 10-15 minuter.
- Har du marinerat filéerna under natten, se till att börja med potatisarna en timme i förväg så att allt bli klart samtidigt. Servera tillsammans och spara gärna marinaden som blir över som salsa till potatisen.