Hoppa till huvudinnehåll
Thumbnail

Vegansk gryta inspirerad av Biryani

Biryani är en risrätt som är populär i Irak, Indien och Pakistan. Rätten består vanligen av ris, kryddor och ibland kycklingkött och yogurt. Vi har förenklat och veganiserat receptet - vi använder oss bland annat av vegobitar istället för kyckling samt växtgurt.

40 min
Middag
Veganiserad
Glutenfritt
Nouruz
Eid al-fitr
Ramadan

Ingredienser

4 portioner
320 g vegobitar
Juice från en ½ citron
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk riven färsk ingefära
2 tomater
½ tsk gurkmeja
1 msk biryanikrydda
3 dl tjock soygurt eller havre fraiche

Saffransris

1 dl kapris
3 dl basmatiris
25 g mjölkfritt margarin
3 kanelstänger
6 dl vatten
2 krm salt
1 pkt saffran
  1. Börja med att finhacka lök och vitlök, riv ingefära och gurkmeja (om du använder färsk gurkmeja).
  2. Dela tomaterna i klyftor. Värm upp olja i en stekpanna och stek löken och vitlöken.
  3. Tillsätt sedan vegobitarna, soygurten, citronjuice och kryddorna. Låt allting stå och puttra på medelvärme medan du tillagar riset.
  4. Värm upp en kastrull och ha i mjölkfritt margarin, stek på kapris och tillsätt riset.
  5. Häll i vattnet och tillsätt kryddorna.
  6. Koka riset enligt anvisning. 
  7. Servera riset i en stor panna eller fat och toppa med grytan.
    ​​​​
Thumbnail

Inspirationsmagasin till din dörr – Gratis!

Beställ hem

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden

Lämna följande fält tomt