
Ingredienser
Fyllning
200g yipin tofu silkesmjuk ( ½ förp)
1 dl socker
100g växtbaserad färskost
1 msk citronjuice
zest från ½ citron
1 ½ dl växtbaserad grädde
1 nypa vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
100g vegansk vit choklad
Jordgubbssås
3 dl jordgubbar
1 dl vatten
1 msk socker
zest från ½ lime
1 nypa vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
Digestivebotten
8 st digestivekex
4 msk vegetabiliskt margarin
- I en kastrull på medelhög värme, koka ihop jordgubbar, vatten, socker, limezest och vaniljpulver. Låt koka tills jordgubbssåsen tjocknat och placera sedan i kylen.
- Mixa silkestofu, färskost, citronjuice, citronzest och socker pösigt. Vispa grädde och vaniljpulver fluffig i en bunke för sig. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda samman allt och placera i kylen.
- Smält margarin och krossa digestivekexen. Blanda ihop. I fyra serveringsglas, placera först ett lager av digestive, och sedan fyllning. Placera i kylen i ca. 30 min.
- Toppa med ett lager jordgubbssås och färska jordgubbar. Servera och njut av en lyxig och somrig vegansk dessert i glas – en jordgubbscheesecake som är både vacker och växtbaserad!
Varför silkestofu?
Silkestofu är en extra mjuk tofu som vispas eller mixas till en len och krämig konsistens. Den är perfekt för desserter och bakverk, och fungerar också bra som äggersättning