Hoppa till huvudinnehåll
Jordgubbscheesecake från Yipin

Vegansk jordgubbscheesecake med vit choklad

Från tofumakarna Yipin kommer denna enkla och eleganta veganska dessert i glas – en somrig jordgubbscheesecake med silkestofu, vit choklad och en hint av citron. Perfekt för midsommar och andra festliga tillfällen, och helt utan ugn!

Efterrätt
Midsommar
Högtider

Ingredienser

4 portioner

Fyllning

200g yipin tofu silkesmjuk ( ½ förp)
1 dl socker
100g växtbaserad färskost
1 msk citronjuice
zest från ½ citron
1 ½ dl växtbaserad grädde
1 nypa vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker
100g vegansk vit choklad

Jordgubbssås

3 dl jordgubbar
1 dl vatten
1 msk socker
zest från ½ lime
1 nypa vaniljpulver eller 1 tsk vaniljsocker

Digestivebotten

8 st digestivekex
4 msk vegetabiliskt margarin
  1. I en kastrull på medelhög värme, koka ihop jordgubbar, vatten, socker, limezest och vaniljpulver. Låt koka tills jordgubbssåsen tjocknat och placera sedan i kylen.
  2. Mixa silkestofu, färskost, citronjuice, citronzest och socker pösigt. Vispa grädde och vaniljpulver fluffig i en bunke för sig. Smält chokladen i ett vattenbad. Blanda samman allt och placera i kylen.
  3. Smält margarin och krossa digestivekexen. Blanda ihop. I fyra serveringsglas, placera först ett lager av digestive, och sedan fyllning. Placera i kylen i ca. 30 min.
  4. Toppa med ett lager jordgubbssås och färska jordgubbar. Servera och njut av en lyxig och somrig vegansk dessert i glas – en jordgubbscheesecake som är både vacker och växtbaserad!


    Varför silkestofu?
    Silkestofu är en extra mjuk tofu som vispas eller mixas till en len och krämig konsistens. Den är perfekt för desserter och bakverk, och fungerar också bra som äggersättning

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden