Vegansk Pljeskavica
Pljeskavica är en pannbiff från Balkan som vanligen serveras med pitabröd och ajvar. Här har vi veganiserat receptet och använder oss av formbarfärs och serverar biffarna med klyftpotatis, ajvar, växtbaserad crème fraîche. Dundergott och perfekt för middagsbjudning.
Ingredienser
800 g formbar färs
4 pressade vitlöksklyftor
1 gul lök
0,5 dl kolsyrat vatten
1 msk cayennepeppar
Salt och peppar
Tillbehör
Sallad
Tomat
Stekta potatisklyftor
Ajvar
Växtbaserad crème fraîche
- Börja med att finhacka både lök och vitlök. Blanda sedan upptinad formbarfärs med salt, peppar, sodavatten, lök, vitlök och cayennepeppar.
- Forma dina biffar, de ska vara rejäla cirka 100 g per biff. Värm upp en stekpanna med lite växtbaserat smör och stek dina pljeskavica tills de får en fin gyllene yta.
- Servera tillsammans med potatisklyftor (eller pitabröd), crème fraîche, ajvar och grönsaker.