Hoppa till huvudinnehåll
gratäng i ugnsform på bord

Vegansk potatis-och pumpagratäng

Pumpa får sällan den uppmärksamhet den förtjänar! Med det här enkla veganska receptet får potatisgratängen ett spännande lyft med butternutpumpa. Passar perfekt till grönsaksbiffar eller vegobullar!

45 min
Middag
Billiga veganska recept
Barnvänligt
Glutenfritt
Sojafritt
Nötfri
Imponera
Veganiserad

Ingredienser

4 portioner
1/2 butternutpumpa
400 gram potatis
6 dl matlagningsgrädde (havre-eller sojagrädde)
2 st gul lök
2 st vitlöksklyftor
2 dl finriven vegansk parmesan
Salt och peppar
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skala och skär pumpan i tunna skivor, gör detsamma med potatisarna och löken. Varva med pumpa, potatis och lök i en ugnstålig form.
  2. Blanda vegetabilisk grädde, salt, peppar och pressad vitlök i en skål. Häll blandningen över pumpan och potatisarna och gratinera i ugnen 200° i 30 minuter.
  3. Ta ut gratängen och strö över vegansk parmesan och grädda ytterligare 10 minuter. Servera med grönsaksbiffar eller vegobullar

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden