Hoppa till huvudinnehåll
Veganskt fräst rödkålssallad i en skål

Vegansk rödkålssallad med apelsin

Den här veganska rödkålssalladen gör sig särskild bra under vinterhalvåret då kål är i säsong, vi är i störst behov av färg i vår vardag och vi suktar matiga sallader. Det är också ett perfekt tillbehör under julbordet.

20 min
Sallader
Såser & tillbehör
Jul
Glutenfritt
Sojafritt
Nötfri
Under 30 min
Förrätt

Ingredienser

6 portioner
500 g rödkål
1 dl apelsinjuice
50 g gröna blad
2 msk vinäger
1 msk rapsolja
salt och peppar
rivet skal från ½ apelsin
  1. Börja med att finhacka rödkål och värma upp en panna. Ha i en matsked olja och färs på kålen tills den blir lite mjuk.
  2. Ta av kålen från spisen och blanda i en stor skål tillsammans med gröna blad, apelsinjuice, vinäger samt salt och peppar.
  3. Slutligen, precis innan servering kan du toppa med lite rivet apelsinskal, den gör salladen lite besk om den får ligga får länge därför är det viktigt att inte lägga in den tills det är dags att äta.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden