Hoppa till huvudinnehåll
Sallad i en skål på ett vitt bord med granatäpplekärnor, mango, olivolja och en brun kökshandduk runt om tallriken.

Sallad med vegansk feta och kanderade pekannötter

Den här fräscha vintersalladen är en bra rätt att variera de tyngre rätterna som äts runt jul. Receptet kommer från olivoljeproducenterna Terra Delyssa.

35 min
Jul
Sallader
Lunch
Middag
Veganiserad

Ingredienser

4 portioner

Salladen

300 g ruccola
2-3 selleristavar, tunt skivade
1 dl pekannötter
2 msk lönnsirap
3 sötpotatisar, skuren i bitar
2 msk olivolja, ex Terra Delyssa Extra Virgin
1 dl granatäpplekärnor
1 äpple, tunt skivat
200 g vegansk fetaost, smulad

Dressingen

1 msk hackad gräslök
1 msk lönnsirap
2 msk rödvinsvinäger
0,5 dl olivolja, ex Terra Delyssa Extra Virgin
  1. Värm ugnen till 200 °C. Lägg sötpotatisen på ett bakplåtspapper och ringla över lite olivolja. Krydda med salt och peppar. Tillaga i ugnen i 20-25 minuter. 
  2. Lägg pekannötterna och 2 msk lönnsirap i en kastrull. Koka på medelvärme i 2-3 minuter och lägg sedan på bakplåtspapper. Separera så att de inte klibbar ihop och låt svalna. 
  3. Blanda gräslök, rödvinsvinäger, lönnsirap och olivolja i en skål. Blanda väl och smaka av med salt och peppar. 
  4. Toppa ruccolan med selleri, rostad sötpotatis, äpplen, granatäpple, smulad vegansk feta, pekannötter och dressingen. Servera! 

Nu är det julstämning i appen Välj Vego! Kom och ta del av vår adventskalender, eller som vi kallar den:  Appventskalendern. Här får du öppna en ny unik lucka varje dag, precis som en vanlig adventskalender, fast bättre så klart.  

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden