Ingredienser
Fyllning
100 g färsk spenat
350 g fast tofu
½ gurka
1½ avokado
1½ grönt äpple
Jordnötssås:
1½ msk jordnötssmör
1 st färsk dadel
2 msk rapsolja
1 msk kinesisk soja (välj glutenfritt vid celiaki)
3 msk vatten
- Blanda jordnötssmör, olja, soja, vatten och dadeln, gärna i en liten mixer. Ställ undan såsen tills servering.
- Skär tofu, gurka, äpple och avokado i avlånga bitar.
- Värm upp kallt vatten i en stor kastrull. Sänk värmen när vattnet börjar på att bli hett, det ska inte vara smärtsamt att doppa fingrarna i.
- Sänk ned ett rispapper i taget i det varma vattnet med hjälp av händerna. Se till att hålla isär kanterna då rispappret annars klibbar ihop. När pappret är genomblött, lägg det på en stor flat tallrik.
- Lägg spenatblad, gurka, äpple, avokado och tofu i linjer i mitten av rispappret. Vik in ”kortsidorna” först och rulla sedan över ”långsidorna” och kläm åt lätt för att fästa pappret. Upprepa med nytt papper tills fyllningen tar slut.
- Servera tillsammans med jordnötssåsen att doppa rullarna i.
Du kan alltid variera innehållet utifrån det du gillar mest, och om du har IBS utifrån de råvaror som är snällast mot din mage.