Hoppa till huvudinnehåll
Shole sard i två glasbägare.

Vegansk sholeh zard

En traditionell, persisk efterrätt med smak av bl.a. saffran och rosvatten. Allt vi har gjort för att göra receptet veganskt är att byta ut smör mot mjölkfritt margarin.

40 min
Efterrätt
Nouruz
Glutenfritt
Ramadan
Eid al-fitr

Ingredienser

6 portioner
3 dl basmatiris
4 dl socker
150 g mjölkfritt margarin
1 pkt saffran
30 g mandelspån
1 msk rosvatten
30 g skalade pistagenötter
2 tsk kanel
1 l vatten
  1. Blötlägg riset i 3-4 timmar, och skölj det sedan ordentligt. Tillsätt en liter vatten och koka riset på medelvärme.
  2. Tillsätt socker och rosvatten, rör om ordentligt. Ha i mjölkfritt smör, mandelspån och saffran. Låt det koka i cirka 20-30 minuter beroende på riset, rör om då och då.
  3. Servera i mindre skålar och låt dessa kylas av innan servering. Toppa med pistagenötter.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden