Hoppa till huvudinnehåll
Skål med ris, vegobitar i jordnötssås och koriandersallad

Veganska filébitar i jordnötssås

Vi varnar för den här rätten då den kan vara beroendeframkallande! Finns det en bättre kombination än jordnötssmör, hetta och sälta? Tillsammans med veganska filébitar, frisk lime och koriander får du en magisk gryta som piffar upp de allt kallare dagarna.

25-30 min
Middag
Lunch
Glutenfritt
Barnvänligt
Under 30 min

Ingredienser

4 portioner

Jordnötssås

1 dl jordnötssmör
1 dl hoisinsås
2 msk sambal olek
2 cm skalad och hackad ingefära
0,5 dl limejuice
1,5 dl vatten
320 g vegobitar (går bra att ersätta med tofu eller kikärtor)
smaka av om salt behövs

Serveras tillsammans med grönsallad och ris

3 dl ris
3 dl koriander
3 dl ruccola
1 lime
1 dl jordnötter
  1. Börja med att vispa ihop jordnötssmör, hoisinsås, sambal olek, ingefära, vatten och limejuice i en skål.
  2. Värm upp en panna och stek på vegobitarna tills de får en fin yta. Häll över jordnötssåsen och låt de vila i pannan utan värme.
  3. Koka riset enligt anvisningar.  Servera tillsammans med rostade jordnötter, lime och en grönsallad av ruccola och koriander.

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden