Hoppa till huvudinnehåll
Ung barn äter hamburgare
Vegokoll

Så många väljer veganskt

Varje år är det en mängd olika företag, institutioner och organisationer som mäter hur många som anger att de äter en veganskt kost. Bland dessa är det finns vi på Djurens Rätt. Men idag kom det en ny rapport från Axfood, de har utfört en attitydsundersökning som heter Mat och människor.

I undersökning angav en av tio att de enbart äter veganskt mat. En siffra som är betydligt större i åldern 18 – 30 respektive åldern 31 - 40, där anger hela 17 procent att de äter veganskt. Benägenheten att äta vegansk mat är annars jämnt spritt över landet och sett till inkomst

Dessutom visar undersökningen att 37 procent har en ambition att leva mer klimatsmart (och boende i storstäder och i åldern 18-30 år i än större utsträckning) samt att minska sin köttkonsumtion kan vara ett sätt att leva mer klimatsmart. 27 procent uppger att de kommer att minska sin köttätande under det närmaste året.

Allt fler äter mer vego, för både djuren, hälsan och klimatets skull. Och jag ser med glädje hur den här generationen tar kampen och ansvar för planeten och djuren!
Francesca Vilches, ansvarig för konsumentfrågor Djurens Rätt

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden