Hoppa till huvudinnehåll
vegansk måltid
Vegokoll

Matrapporten 2018

Matrapporten som görs av Food & Friends, släpptes i veckan. Rapporten inleder med att berätta om att vegetariskt är fortsatt på förstaplatsen som den ”Trendigaste maträtten” och att en fjärdedel av svenskarna planerar att minska sin köttkonsumtion.

Rapporten visar också att 43% äter vegetariskt minst en gång i veckan och på ”Vardagstoppen” över vår vanligaste middagsmat måndag till torsdag ligger vegetariskt på plats nummer sex. Samtidigt lyfter rapporten att de vegetariska rätter som toppar är soppa och sallad, en ganska fattig bild av gröna rätter. Vi kan göra mycket mer i jämförelse puffar vi på välj vego våra topp fem motsvarigheter!

Dessutom avslöjar rapporten att den vegetariska “trenden” drivs av kvinnor där 52% äter vegetariskt minst en gång i veckan jämfört med 35% av männen. Bland de yngre kvinnorna är detta mycket tydligt. I åldern 15–24 år äter hela 61% vegetariskt en dag per vecka och av dem är 13% vegetarianer. Bland kvinnor 25–34 år är motsvarande siffra 66% varav 11% är vegetarianer. Andelen av de som äter vegetariskt en dag i veckan är större i storstäderna.

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden