Så ordnar du en vegansk kräftskiva
Ordna en vegansk kräftskiva med olika plockrätter och den veganska klassikern att plocka bladen på kronärtskockor istället för klorna på kräftor.
Vegansk ost-och purjolökspaj
Recept på fantastisk vegansk ostpaj med purjolök, tofu, körsbärstomater. Serveras med fördel kall eller sval så att stanningen hinner sätta sig. Köp färdig pajdeg för att bespara tid. Gillar du att göra allt från grunden så hittar du recept på pajskal här.
Kronärtskocka med 3 olika dipp
Istället för att plocka bena på kräftor kan en ju plocka blad på kronärtskockor och doppa dessa i goda dipp. Allt från aioli till tångdipp eller bara citronjuice med olja och salt. Mums!
Smördegspaj med vegansk fetaost
Den perfekta plockmaten för buffé som går dundersnabbt att slänga ihop! Små smördegspajer med vegansk fetaost, körsbärstomater, rödlök och oliver. De flesta färdiga smördegen i butikerna är helt veganska.
Vegansk skagencheesecake
Ta din veganska kräftskiva till en helt ny nivå med en 100% växtbaserad skagencheesecake. Receptet kommer från tofuspecialisterna Yipin och kommer garanterat att vara en populär rätt på kräftskivan och olika högtider. Kom ihåg att denna cheesecake ska stå i kylen i 2–3 timmar före servering!
Egengjord cashewost
Att göra din egen cashewost är inte särskild svårt, allt du behöver är cashewnötter, b-jäst och lite citron. Du kan smaksätta precis som du vill, sesamfrön, gräslök, svartpeppar eller chiliflingor. På bild använder vi gräslök på ena och merkén på den andra, en stark rökt chili som används i Mapuché köket (Chiles och Argentinas ursprungsbefolkning).