Hoppa till huvudinnehåll
Bild på sötpotatis fylld med avokado röra
Vegokoll

Vego ökar stadigt

En opinonsundersökning från Sifo, på uppdrag av Axfood, undersökte hösten 2016 viljan att ändra matvanor - och i den uppgav 25 procent av svenskarna att de planerade att ändra matvanor och äta mer vegetariskt. Nu verkar många ha gjort slag i saken! 

Efter att försäljningen av fryst och kyld vegetarisk mat ökat sakta de senaste tre åren har kurvan stigit rakt uppåt i år. Hittills under 2017 har Willys ökat försäljningen på området med 32 procent jämfört med samma period förra året!

Större utbud, bättre produkter och lägre prisnivåer, är faktorer som Willys vd Thomas Evertsson pekar på.

–  Vi märker att intresset för att äta vegetariskt ökar allt mer. Under det senaste året har vi fått in en mängd nya vegetariska och veganska varor i sortimentet, säger Thomas Evertsson. 

Framförallt är det i storstäder och studentstäder man äter mest vegetariskt. Stockholm, Lund och Göteborg ligger högst men även Umeå, Karlstad och Umeå finns med på topplistan. Men även orter som Strängnäs, Boden, Kalix och Skövde avancerar snabbt på listan!

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden