Hoppa till huvudinnehåll
Bild på smördegsrutor med fyllning

Vegansk smördegspaj med soltorkade tomater

Recept på vegansk smördegspaj med soltorkade tomater, oliver och lök. Servera gärna med en syrlig klick av havrefraiche med citron och lök!

30 min
Nyår
Grundrecept
Förrätt

Ingredienser

2 rödlökar, cirka 200 g
1 msk veganskt margarin
1 tsk socker
1⁄2 dl vatten
250 g färdig vegansk smördeg
1 dl soltorkade tomater, blötlagda
1 dl kalamataoliver
  1. Skala och finhacka löken. Hetta upp en panna och stek löken i margarin tills den blir mjuk. Sänk sen värmen och tillsätt socker och vatten och låt löken karamelliseras. Löken är klar när den är söt och mörkt gyllenbrun.
  2. Sätt ugnen på 175 grader och rulla ut den veganska smördegen. Dela den i 12 lika stora fyrkantiga bitar, finhacka de soltorkade tomaterna och kärna ur och skiva oliverna.
  3. Lägg ungefär en tesked av den karamelliserade löken på varje smördegsplatta och strö på lite soltorkade tomater och oliver. Grädda sen i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter tills smördegen fått en gyllenbrun färg.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden