Ingredienser
2 rödlökar, cirka 200 g
1 msk veganskt margarin
1 tsk socker
1⁄2 dl vatten
250 g färdig vegansk smördeg
1 dl soltorkade tomater, blötlagda
1 dl kalamataoliver
- Skala och finhacka löken. Hetta upp en panna och stek löken i margarin tills den blir mjuk. Sänk sen värmen och tillsätt socker och vatten och låt löken karamelliseras. Löken är klar när den är söt och mörkt gyllenbrun.
- Sätt ugnen på 175 grader och rulla ut den veganska smördegen. Dela den i 12 lika stora fyrkantiga bitar, finhacka de soltorkade tomaterna och kärna ur och skiva oliverna.
- Lägg ungefär en tesked av den karamelliserade löken på varje smördegsplatta och strö på lite soltorkade tomater och oliver. Grädda sen i mitten av ugnen i cirka 15-20 minuter tills smördegen fått en gyllenbrun färg.