Avokadohalvor med vegansk skagen
Veganska skagenfyllda avokadohalvor passar fint till förrätt under festligheter som jul, påsk och midsommar. Här är ett recept på vegansk skagenröra men om du har ont om tid finns det färdiga växtbaserade skagenröror att hitta i matbutiker idag.
Ingredienser
4 mogna avokado
Alternativ 1 - färdig skagen
1 burk färdig skagen, ex Yipins
Alternativ 2 - recept på skagen
1 kruka dill
1 rödlök
1 dl vegansk majonnäs
1 dl vegansk créme fraiche
2 msk tångkaviar, helst av olika färger
1 msk citronjuice
Svartpeppar
100 gram tofu
Dekoration
Tångrom
Dill
Alternativ 1
- Halvera och urkärna avokadon.
- Klicka på skagen, ex Yipins skagen.
- Dekorera med tångrom och dill.
Alternativ 2
- Tärna tofun. Finhacka dillen och rödlöken.
- Blanda majonnäs, fraiche, citronjuice och tångkaviar. Tillsätt dill, rödlök, avokado och tofun. Blanda ordentligt och smaka av med svartpeppar.
- Dela avokadon gröp ur kärnorna, fyll med en klick skagen.
- Dekorera med tångrom och dill.