Hoppa till huvudinnehåll
Veganska muffins på tårtfat

Vegan Double Chocolate Cupcakes

Smakrika och saftiga cupcakes med fyllig chokladsmak! Perfekt att bjuda någon som är skeptisk mot veganmat på! Följande recept kommer från den veganska Afternoon Tea- boken Pure Decadence skriven av Johanna Ståhl. 

30 min
Baka
Barnvänligt
Fika

Ingredienser

12 st Muffins

1 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl kikärtsspad
4 msk kakao
100 g mörk mjölkfri choklad
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 soja/havremjölk
50 g rumstempererad mjölkfritt margarin

Dekorering

1 pkt vispbar växtgrädde
1 tsk vaniljsocker
12 färska körsbär
  1.  Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Vispa margarin och socker fluffigt i en bunke. Tillsätt sedan kikärtsspad och vispa tills blandningen är krämig. Häll i mjölken och rör om.
  3. Sikta vetemjölet och kakaon i en bunke och blanda i bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt sedan mjölken. Vänd försiktigt allt med en slickepott till en jämn smet.
  4. Hacka chokladen i små bitar och rör ner den i smeten.
  5. Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fyll de sedan till ungefär hälften med smet. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt de sedan stå och svalna i rumstemperatur.
  6. Vispa grädden och vaniljsockret riktigt fast. Spritsa sedan grädden på de avsvalnade cupcakesen. Dekorera varje cupcake med ett körsbär. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden