Vegansk Chokladmoussetårta
Den perfekta veganska chokladmoussetårtan kommer lastat - med en raw brownie-botten (!) som du sent kommer glömma. Och även fast den kanske ser avancerad ut att göra, så är det inte det. Tvärtom faktiskt! Det här supergoda och enkla receptet på en 100% växtbaserad chokladmoussetårta kommer från Hanna Ekelund som driver thevegginator.com
Ingredienser
Botten
150 g urkärnade dadlar
75 g valfria nötter och frön
0,5 dl havregryn
4 msk kakao
1 nypa salt
1 skvätt vaniljextrakt
Mousse
400 g silkestofu
1 nypa salt
1 skvätt vaniljextrakt
Valfritt flytande sötningsmedel att smaka av med
200 g valfri mörk choklad, smält
150 ml aquafaba (kikärtsspad)
Hyvlad choklad till topping
- Mixa dadlar, nötter, havregryn, kakao, salt och vanilj i en matberedare tills du får en fin deg som inte smular när kramar den med fingrarna. Tryck ner en form med löstagbar botten och ställ in i kylskåpet. Här användes en form med 28 cm i diameter.
- Gör snabbt rent matberedaren och mixa tofu, salt, valfritt sötningsmedel och vanilj tills du får en slät smet. Medan den fortfarande är igång, häll i smält choklad i matberedaren och blanda ihop allt.
- Vispa aquafaban så hårt som möjligt. Häll chokladmixen i en annan skål börja sakta hälla i den vispade aquafaban.
- Häll i formen över botten, jämna ut och låt tårtan vila i kylskåpet i en timme. Dekorera med chokladen, dela upp, servera och njut!
Fler recept från The Veggienator hittar du här.