Ingredienser
A.
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk ingefära, mald
1 tsk kanel, mald
½ tsk kardemumma, mald
B.
1 dl Aquafaba (kikärtsspad)
1 dl ljusbrunt Muscovadosocker
C.
75 g veganskt bakmargarin
1 ½ dl mörk sirap
1 ½ dl julmust
1 tsk bikarbonat
- Mät upp och förbered alla ingredienser under A och B i två olika skålar.
- C = Bryn smöret i en kastrull, häll i sirap och rör om tills sirapen smälter. Tillsätt julmust och ta bort kastrullen från värmen. Tillsätt bikarbonat, som kan skumma upp lite. Låt vätskan svalna.
- B = Vispa Aquafaba (kikärtsspad) med muscovadosocker tills det blir ett hårt skum.
- A = Rör ner smör- och julmustblandningen i bunken med mjölet.
- Blanda ner skummet lite i taget med en slickepott.
- Ställ muffinsformar på en ugnsplåt och klicka i smeten.
- Grädda små muffins i ca 9 minuter eller stora muffins i 12–15 minuter i ugn 150 grader. Efter halva tiden, höj till 180 grader. Känn med en sticka eller tandpetare så att muffinsen inte är kladdiga i mitten.
- Ät dem som de är eller garnera med vegansk grädde och bär.