Hoppa till huvudinnehåll
Minijulmuffins garnerade med grädde, björnbär och florsocker.

Veganska små julmuffins

Små, läckra och smarriga muffins som är bakade av julmust. Blir det några muffins över går det bra att frysa in dem, men utan garneringen. Receptet kommer från kokboken Magic Vegan Julbord och publicerades i Tidningen Djurens Rätt 4/21.

Baka
Jul
Veganiserad

Ingredienser

A.

2 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk ingefära, mald
1 tsk kanel, mald
½ tsk kardemumma, mald

B.

1 dl Aquafaba (kikärtsspad)
1 dl ljusbrunt Muscovadosocker

C.

75 g veganskt bakmargarin
1 ½ dl mörk sirap
1 ½ dl julmust
1 tsk bikarbonat
  1. Mät upp och förbered alla ingredienser under A och B i två olika skålar.
  2. C = Bryn smöret i en kastrull, häll i sirap och rör om tills sirapen smälter. Tillsätt julmust och ta bort kastrullen från värmen. Tillsätt bikarbonat, som kan skumma upp lite. Låt vätskan svalna.
  3. B = Vispa Aquafaba (kikärtsspad) med muscovadosocker tills det blir ett hårt skum.
  4. A = Rör ner smör- och julmustblandningen i bunken med mjölet.
  5. Blanda ner skummet lite i taget med en slickepott.
  6. Ställ muffinsformar på en ugnsplåt och klicka i smeten.
  7. Grädda små muffins i ca 9 minuter eller stora muffins i 12–15 minuter i ugn 150 grader. Efter halva tiden, höj till 180 grader. Känn med en sticka eller tandpetare så att muffinsen inte är kladdiga i mitten.
  8. Ät dem som de är eller garnera med vegansk grädde och bär.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden