Hoppa till huvudinnehåll
Pannacotta med saffran, toppad med granatäpple, pistagenötter och mynta

Vegansk pannacotta med saffran och pistage

En härligt gul pannacotta med smak av saffran. En dessert som funkar för alla eftersom att den är både glutenfri och vegansk, perfekt att bjuda på till jul eller påsk. Servera med granatäpplekärnor och hackad pistagemandel och toppa med mynta.
Receptet är taget från Vegoteket.se

Måste stelna i 1 tim
Efterrätt
Påsk
Jul
Glutenfritt
Barnvänligt

Ingredienser

2 portioner
5 dl havre- eller sojagrädde
1 påse vegegel eller 1 dl gelésocker
1 påse saffran
1 vaniljstång
½ dl socker (uteslut detta ifall du använder gelésocker)
granatäpplekärnor
pistagemandel
  1. Skåra vaniljstången och skrapa ur fröna. Blanda ner vaniljfröna med grädde, saffran, vegegel (eller gelésocker) och socker i en kastrull. Låt det koka under en eller ett par minuter och häll sedan upp i serveringsglas.
  2. Låt det stå en timme så att det stelnar och servera sedan med granatäpplekärnor och hackad pistagemandel.

Receptet kommer från Vegoteket.se

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden