Hoppa till huvudinnehåll
Chokladbitar med kokosfyllning på en vit skärbräda, bredvid ligger några jordgubbar och kokosbitar

Veganska chokladbitar med kokos

Recept på smarriga veganska chokladbitar fyllda med kokos som påminner om Bounty. Perfekt lördagsgodis eller som tillbehör till en enkel efterrätt med glass.

20 min + frystid
Efterrätt
Glutenfritt
Barnvänligt
Fika
Picknick
Påsk
Högtider

Ingredienser

16 portioner
50 g veganskt margarin
3 dl riven kokos
2 dl florsocker
1 tsk vaniljpulver
250 g vegansk choklad
  1. Smält margarinet i en mikrovågsugn eller en kastrull. Blanda det smälta margarinet med kokos, florsocker och vaniljpulver.
  2. Fördela smeten i isformar av silikon,  ungefär en matsked per bit. Smeten ska vara hårt packad.
  3. Frys smeten i minst  en timme. Smält chokladen i ett varmt  vattenbad eller i en mikrovågsugn.
  4. Ta ut den frysta kokossmeten ur frysen och  lossa bitarna från formen. Doppa bitarna i choklad och låt rinna av på ett bakgaller.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden