Hoppa till huvudinnehåll
Veganska minipajer med äpplen och kanel på en bräda

Veganska minipajer med äpple och kanel

Recept på veganska minipajer med äpplen och kanel. Imponera med dessa rosor och servera med vegansk glass eller vaniljsås.

30 min
Efterrätt
Imponera
Tillfälle
Fika

Ingredienser

6 portioner

Ingredienser

3 röda äpplen
1 platta vegansk smördeg
1 msk muscovadosocker
1 msk kanel
3 msk aprikosmarmelad
  1. Sätt ugnen på 200 grader. Skiva äpplen i tunna skivor.
  2. Bred på marmelad, muscovadosocker och kanel.
  3. Skär smördegsplattan i 5 centimeter breda strimlor.
  4. Lägg på äppelskivorna i rad så att hela remsan blir täckt och så att skalet på äppelskivorna sticker ut från smördegen ungefär en centimeter.
  5. Rulla sen ihop till en ros och placera på bakplåtspapper.
  6. Grädda i ugnen i 20 minuter och servera med vaniljsås eller glass (eller varför inte båda?).

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden