Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk rödvinssås

En god, vegansk rödvinssås som passar bra ihop med exempelvis örtmarinerade filéer.

30 min
Såser & tillbehör
Måltid

Ingredienser

4 portioner

Ingredienser

1 schalottenlök, cirka 60 g
1 skivad morot, cirka 100 g
2 msk veganskt margarin
1 msk tomatpuré
3 msk rårörsocker
4 ½ dl rött vin
1 tsk japansk soja
1 tärning buljong upplöst i 1 dl vatten
4 msk majsstärkelse
3 dl vatten
  1. Skala och finhacka löken och skiva moroten tunt på längden.
  2. Koka ihop alla ingredienser utom majsstärkelsen och låt koka i 15 minuter.
  3. Sänk sen värmen och tillsätt majsstärkelsen under omrörning.
  4. Låt sjuda ytterligare 15 minuter, sila av och servera.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden