Veganska recept till midsommarbuffén
Snart inleds Sveriges största sommarfest: midsommar! Midsommarstången kläs och reses, vi binder kransar och samlas flera gånger runt middagsbordet - för vad vore midsommar utan mat?Här samlar vi våra bästa veganska recept till midsommarbuffén. Hitta flera recept till midsommar!
Auberginesill i senapsås
Numera kan du köpa färdig tofusill i butikerna, men vill du göra egen så har vi en drös olika varianter bland våra recept. Basen kan göras på både aubergine, svamp eller tofu och du kan addera klassiska smaker som senap eller vanlig ättika- och sockerlag. Förpackar du den i en snygg glasburk är det även en fin personlig present. Testa den med röbetslag och få en färgglad tallrik.
Krämig gubbröra
Gubbröran är ett lika fint komplement till potatisen som det passar på mackan, den krämiga såsen och det smakrika innehållet skapar en klassisk röra som är svår att tröttna på. Du använder samma bas som till vegosillen, effektivt och bra!
Vegansk Skärgårdssill
Aubergine har aldrig varit roligare än när vi upptäckte att den kunde blandas med olika lag och användas som fusk-sill. Den här passar perfekt till Midsommarbordet!
Fänkålsrostad potatis
Potatis i olika varianter är de bästa tillbehören under sommaren. Här möts potatis och en härlig smak av fänkål och rostade sesamfrön.
Veganska grillspett i BBQ-marinad
Veganska grillspett som passar utmärkt till grillsäsongen! Vill man använda sig av t ex färsk potatis eller andra färska rotsaker är det bra att förkoka dom innan det läggs i marinaden så att de inte tar så lång tid att grilla.
Somriga sliders
Dessa burgare är inte de vanliga burgarna du brukar få från grillen - här kommer de i en somrig twist med både potatissallad och jordgubbar i. Receptet är för burgare men vill du ha dem på buffén kan du alltid göra mindre versioner. Dela dem bara i mindre bitar så att de blir som små goda sliders!
Vegansk Smörgåstårta
En vegansk smörgåstårta som har Hönökaka som bas istället för formbröd och landgångsbröd. Fyllningarna mellan lagren är bara exempel på vad man kan använda sig av, bara fantasin sätter stopp. En klassiker som uppskattas av alla och imponerar på den mest inbitna köttätaren!
Vegansk Skagencheesecake
Ta din midsommar till en helt ny nivå med en 100% växtbaserad skagencheesecake. Receptet kommer från tofuspecialisterna Yipin och kommer garanterat att vara en populär rätt på midsommarbordet. Kom ihåg att denna cheesecake ska stå i kylen i 2–3 timmar före servering!
Vegansk marängtårta med jordgubbar
En fantastiskt god och somrig tårta där marängbottnar görs med kikärtsspad istället för ägg. Marängbottnar kräver lite förberedelse, men själva tårtan är superenkel att slänga ihop precis innan serveringen. Fyllning och garnering går att variera - välj dina favoritbär eller exotiska frukter.