Vegansk skagencheesecake
Ta din veganska högtid till en helt ny nivå med en 100% växtbaserad skagencheesecake. Receptet kommer från tofuspecialisterna Yipin och kommer garanterat att vara en populär rätt på buffébordet. Kom ihåg att denna cheesecake ska stå i kylen i 2–3 timmar före servering!
Ingredienser
Botten
200 g kavring
75 g växtbaserat smör
Fyllning
230 g yipin tofu alspånsrökt
400 g växtbaserad färskost
80 g tångrom
1 st rödlök (finhackad)
1 citron (zest + saft)
1 kruka färsk dill
salt
- Smält smöret och mixa kavring. Blanda sedan smör och kavring. Tryck ut kavringen i botten av en form med avtagbara kanter. Låt den stå i kylen medans du gör skagenröran.
- Skär den alspånsrökta tofun i småkuber och hacka dill och lägg i en skål. Blanda i färskost, tångrom, rödlök, citronzest och citronsaft i skålen. Smaka av med salt.
- Ta fram botten från kylskåpet och lägg på fyllningen.
- Låt stå i kylen 2–3 timmar före servering. Dekorera med tärnad alspånsrökt tofu, dill och tångkaviar.