Hoppa till huvudinnehåll
Rabarberpaj i en vit form på ett vit duk, bredvid ligger en rosa blomma.

Vegansk rabarberpaj med vaniljsås

En riktigt god vegansk rabarberpaj med smuldeg och krämig vaniljsås som är perfekt att slänga ihop till fikastunden eller servera som en somrig efterrätt. Lättlagad och uppskattad av såväl barn som vuxna.

30 min
Efterrätt
Fika
Barnvänligt
Under 30 min
Baka

Ingredienser

6 portioner

Ingredienser fyllning

cirka 500 g rabarber
1 msk potatismjöl
4 msk socker
2 tsk kanel

Ingredienser smuldeg

3 dl havregryn
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
200 g veganskt margarin

Ingredienser vaniljsås

3 dl havregrädde
1 krm vaniljpulver
2 msk socker
½ tsk potatismjöl
1 krm salt
gul karamellfärg (valfritt)
  1. Sätt ugnen på 225 grader och skiva rabarbern.
  2. Blanda potatismjöl, socker och kanel i en skål. Skiva rabarbern i skivor om cirka 1 cm.  Blanda ihop rabarbern tillsammans med potatismjölet, kanelen och sockret. 
  3. Hacka margarinet i små bitar så att det blir lättare att blanda. Använd händerna (ha gärna på plasthandskar så att det inte blir så kladdigt) och knåda ihop en smuldeg med margarinet, havregryn, vetemjöl och strösocker.
  4. Smula degen över pajformen och grädda i cirka 20 minuter. Under tiden kokar du under omrörning upp ingredienserna till vaniljsåsen i en kastrull och låter det sjuda i 5 minuter. Tillsätt några droppar karamellfärg för lite gulare nyans. 

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden