Ingredienser
Mördeg:
175 g mjölkfritt margarin
4½ dl vetemjöl
2 dl florsocker
2 msk sojagrädde
Fyllning:
250 g mandelmassa
75 g mjölkfritt margarin
3 msk vetemjöl
3 msk sojagrädde
Rabarber:
200 g rabarberstjälkar
1 msk rörsocker
Topping:
30 g mjölkfritt margarin
100 g grovhackad mandel
1 dl florsocker
- Sätt ungen på 175 grader.
- Rör ihop ingredienserna till mördegen. Lägg degen i en plastpåse och låt vila i kylskåpet minst en halvtimme. Ta fram degen och kavla ut den till en rund platta. Lägg den i en smord form med löstagbar botten. Låt den gärna stå ytterligare en stund i kylen.
- Riv mandelmassan och rör ihop det med margarinet. Rör ner mjöl och grädde och blanda väl. Bred ut fyllningen i formen.
- Skala rabarberstjälkarna och skär dem i 1 cm tjocka bitar. Vänd dem i sockret och sprid ut dem ovanpå fyllningen.
- Rör ihop margarin, mandel och socker till toppingen och fördela detta över rabarberna. Grädda kakan i 175 grader i ca 45 minuter.