Vegansk pepparkaksbrownie
"Ellinor Bakar" bjuder oss på den här underbara, veganska kakan! Kombinationen pepparkaka + brownie är det bästa av två världar och ger en fantastisk konsistens! Du kan enkelt göra kakan glutenfri genom att byta ut vetemjölet mot glutenfritt mjöl och använda glutenfria pepparkakor.
Ingredienser
Pepparkaksbrownies
100 g mjölkfritt smör
100 g vegansk choklad
1 1/2 dl aquafaba (kikärtsspad)
2 1/2 dl socker
2 1/2dl mjöl (vanligt eller glutenfritt)
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1/2 dl kakao
Pepparkakor
- Slå på ugnen på 180 grader
- Smält smöret & chokladen i en kastrull
- Vispa kikärtsspadet fluffigt och tillsätt sockret i en bunke
- Blanda ihop alla ingredienserna till kakan tillsammans med det smälta smöret & chokladen och kikärtsspadet.
- Häll smeten i en form med bakplåtspapper
- Tryck ner krossade pepparkakor
- Baka i ugn i ca 25-30min