Vegansk och glutenfri ugnspannkaka
Pannkakor med sylt och grädde i all ära - men vill du skippa stekpannan och testa något nytt, gör denna söta glutenfria och veganska ugnspannkaka istället. Under sommarmånaderna toppar vi också gärna med jordgubbar. Vill du få en extra söt efterrätt (eller kanske lyxfrukost), krossa din favoritchoklad och blanda i smeten!
Ingredienser
Ugnspannkaka
2 dl glutenfri mjölmix (vi använde Lailas)
1 dl mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 krm salt
4 dl växtbaserad mjölk (vi använde osötad mandelmjölk)
0,5 dl kikärtsspad
1 banan, mosad
100 g krossad vegansk choklad (valfritt)
Till servering
Vispad växtbaserad grädde
Drottningsylt
Skivade jordgubbar
- Värm ugnen till 225 grader
- Blanda glutenfri mjölmix, mandelmjöl, bakpulver och salt i en bunke
- Vispa ner lite mjölk i taget så att det inte blir klumpar
- Tillsätt kikärtsspadet samt bananen och vispa ordentligt med elvisp
- Låt stå och svälla i ca 10 min
- Om du väljer att ha krossad choklad, blanda ner den i smeten nu
- Lägg bakplåtspapper i en ugnsform eller smöra ugnsformen. Häll i pannkaksmeten.
- Grädda i mitten av ugnen i ca 35 min.
- Låt pannkakan svalna innan du skär upp den i bitar.
- Servera med grädde, sylt och jordgubbar!