Ingredienser
Stekt tofufilé med dillsås och potatismos
230 g Yipin tofu dill & sjögräs
5 medelstora potatisar
1 ½ dl frysta ärtor
en klick mjölkfritt smör/margarin
en skvätt växtdryck
Sås
3 dl valfri matgrädde
2 msk citronjuice
½ grönsaksbuljongstärning
1 msk färsk dill (hackad)
salt & peppar
ev. majsstärkelse för tjockare sås
Tillbehör
färsk dill
- Koka potatis tills mjuk, samt gröna ärtor. Mixa eller vispa potatisen till ett mos, och blanda i en skvätt växtdryck och en klick mjölkfritt smör. Mixa tills fluffigt.
- I en kastrull på medelhög värme, tillsätt alla ingredienser till såsen och koka i ca 5 min eller tills den tjocknat något. För tjockare sås: blanda 1 tsk majsstärkelse med lite kallt vatten i en liten skål. Rör sen ner i kastrullen och låt värmas på tills såsen tjocknat.
- Skiva tofun i 2-4 filéer. I en stekpanna med lite mjölkfritt smör, stek tofun på medelhög till hög värme, på varje sida tills den blir gyllene.
- Servera med mos, ärtor och färsk dill. Njut!