Veganska kebabspett på formbar färs
Veganska kebabspett, kebabbiffar, kebabbullar - ja med formbar färs är valmöjligheterna oändliga. Vi har valt att göra det enklaste genom att krydda den veganska färsen med kebabkrydda och forma kring en spett. Bara att steka i en panna eller slänga på grillen. Ät tillsammans med vegansk tzatziki och pitabröd.
Ingredienser
400 g formbarfärs från anamma
2 msk kebabkrydda
1 kruka koriander
20 körsbärstomater
1 rödlök
4 pitabröd eller 4 portioner ris
1 tsk citronjuice
½ tsk olja
salt
- Låt färsen tina upp i en timme i förväg. Blanda i kebabkryddan med färsen och forma till kebabspett.
- Trä på en grillpinne och stek i en oljad panna eller pensla med olja och grilla i några minuter tills spetten har fått färg.
- Medan spetten får färg kan du passa på att dela körsbärstomater, finhacka rödlök och en kruka koriander. och blanda med citron, olja och smaka av med salt.
- Förberedd tzatziki genom att riva en halv gurka och pressa ur saften genom en sil, blanda med växtbaserad crème fraiche. Pressa i två vitlöksklyftor och tillsätt citronjuice. Smaka av med salt.
- Koka riset eller lägg pitabrödet på grillen eller pannan i sista sekund så att de är varma och servera.