Hoppa till huvudinnehåll
Blåbärspaj på ett bord, bredvid ligger äpplen och lönnlöv.

Vegansk blåbärspaj

Detta veganska recept passar till alla årstider och går på mindre än en timme att slänga ihop. Receptet är publicerat i kokboken "Djurens Rätts bästa recept"

40 min
Efterrätt
Fika
Veganiserad
Baka
Barnvänligt

Ingredienser

6 portioner
3 dl vetemjöl
1 dl socker
200 g mjölkfritt margarin
ca 330 g (1½ paket) frysta blåbär
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Knåda ihop mjölet och sockret med margarinet.
  2. Smörj en ugnsfast form och tryck ut degen. Låt den stå kallt i 30 minuter.
  3. Häll i de frysta blåbären och grädda i 225 grader i 20 minuter. Servera med vaniljsås eller vegoglass.

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden