Hoppa till huvudinnehåll
Citroncheesecake med passionsfrukt på ett tårtfat.

Vegansk cheesecake med citron och passionfrukt

En härligt syrlig vegansk cheescake med smak av citrus och passion! Passar fint som avslut på en finare middag, eller varför inte till nyår? Receptet kommer från bloggen Veganvrak.

30 min
Efterrätt
Fika
Efterrätt
Veganiserad
Baka
Nyår

Ingredienser

Botten:

15 digestivekex
75 g mjölkfritt margarin

Fyllning:

1 dl havregrädde
1 dl gelesocker multi
2 paket vegansk naturell färskost
2 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av en citron

Gelé:

3 passionfrukter
1 dl gelesocker multi
1 dl vatten

Botten

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och krossa digestivekexen för hand eller i mixer.
  2. Blanda det smälta margarinet med kexkrosset och tryck ut det i en form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
  3. Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter.

Fyllning 

  1. Blanda havregrädden och gelesockret i en kastrull och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut.
  2. Rör mjukosten smidig och blanda det med det rivna citronskalet och citronsaften.
  3. Blanda det sedan med gelesockersblandningen. Lägg fyllningen i formen och ställ den sedan kallt för att stelna.

Topp

  1. Dela passionfrukterna och gröp ur fruktköttet. Blanda det med vatten och gelesocker och låt det koka upp.
  2. Koka sedan i en halv minut. Låt gelén svalna något och häll den sedan över kakan.
  3. Låt kakan stå ett tag i kylen så att gelén stelnar.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden