Ingredienser
Botten:
15 digestivekex
75 g mjölkfritt margarin
Fyllning:
1 dl havregrädde
1 dl gelesocker multi
2 paket vegansk naturell färskost
2 tsk vaniljsocker
rivet skal och saft av en citron
Gelé:
3 passionfrukter
1 dl gelesocker multi
1 dl vatten
Botten
- Sätt ugnen på 175 grader. Smält margarinet och krossa digestivekexen för hand eller i mixer.
- Blanda det smälta margarinet med kexkrosset och tryck ut det i en form med avtagbara kanter, ca 24 cm i diameter.
- Grädda i mitten av ugnen i 7 minuter.
Fyllning
- Blanda havregrädden och gelesockret i en kastrull och låt det koka upp. Koka sedan i en halv minut.
- Rör mjukosten smidig och blanda det med det rivna citronskalet och citronsaften.
- Blanda det sedan med gelesockersblandningen. Lägg fyllningen i formen och ställ den sedan kallt för att stelna.
Topp
- Dela passionfrukterna och gröp ur fruktköttet. Blanda det med vatten och gelesocker och låt det koka upp.
- Koka sedan i en halv minut. Låt gelén svalna något och häll den sedan över kakan.
- Låt kakan stå ett tag i kylen så att gelén stelnar.