Länkstig
Hem /Vegan Double Chocolate Cupcakes
Smakrika och saftiga cupcakes med fyllig chokladsmak! Perfekt att bjuda någon som är skeptisk mot veganmat på! Följande recept kommer från den veganska Afternoon Tea- boken Pure Decadence skriven av Johanna Ståhl.
Ingredienser
12 st Muffins
1 3/4 dl vetemjöl
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl kikärtsspad
4 msk kakao
100 g mörk mjölkfri choklad
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 1/4 soja/havremjölk
50 g rumstempererad mjölkfritt margarin
Dekorering
1 pkt vispbar växtgrädde
1 tsk vaniljsocker
12 färska körsbär
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Vispa margarin och socker fluffigt i en bunke. Tillsätt sedan kikärtsspad och vispa tills blandningen är krämig. Häll i mjölken och rör om.
- Sikta vetemjölet och kakaon i en bunke och blanda i bakpulver och vaniljsocker. Tillsätt sedan mjölken. Vänd försiktigt allt med en slickepott till en jämn smet.
- Hacka chokladen i små bitar och rör ner den i smeten.
- Ställ pappersformar i en muffinsplåt och fyll de sedan till ungefär hälften med smet. Grädda mitt i ugnen i ca 20 min. Låt de sedan stå och svalna i rumstemperatur.
- Vispa grädden och vaniljsockret riktigt fast. Spritsa sedan grädden på de avsvalnade cupcakesen. Dekorera varje cupcake med ett körsbär.