Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk kladdkaka

Kladdkaka är en älskad klassiker som är enkel att göra vegansk. I detta recept använder vi smält, mörk choklad och sojagrädde för en riktigt maffig smak! Ställ gärna in kakan i frysen en timme och servera den lite kall (men inte fryst) ihop med växtbaserad grädde eller vaniljglass.

20 min
Efterrätt
Fika
Baka

Ingredienser

6 portioner

Kladdkaka

200 g mörk choklad
200 g mjölkfritt margarin
2 dl socker
1 dl sojagrädde
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Florsocker
  1. Sätt igång ugnen på 225 grader. Smält chokladen och margarinet i en kastrull på svag värme, rör emellanåt. Rör ihop de andra ingredienserna i en skål. Rör försiktigt ner chokladröran och blanda ordentligt. Smörj en form med löstagbar botten.
  2. Grädda kakan i 225 grader i 15 minuter. Kakan är ganska så lös när du tar ut den men det är helt i sin ordning.
  3. Strö över florsocker 
  4. Ställ gärna in kakan i frysen en timme och servera den lite kall men inte fryst.
  5. Servera med vegansk vaniljglass eller grädde.

Stöd arbetet för djuren och gör skillnad som månadsgivare. För varje ny medlem kan vi gemensamt arbeta för en djurvänligare värld. Tack för att du tar ställning. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden