Hoppa till huvudinnehåll
Chokladbollar.

Veganska chokladbollar

Chokladbollar är en riktig klassiker som hela familjen gärna hjälper till att både baka och äta, och med mjölkfritt margarin blir dessa enkelt veganska! Passar perfekt till barnkalaset, till picnicen eller en helt vanlig dag bara för att det är gott!

15 min
Efterrätt
Fika
Glutenfritt

Ingredienser

150 g mjölkfritt margarin
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4 msk kakao
1/2 tsk salt
3 msk kallt kaffe
4 dl havregryn (välj glutenfri havre vid celialki)
kokosflingor eller pärlsocker till garnering
  1. Låt margarinet stå i rumstemperatr ett tag så det blir smidigare att arbeta med.
  2. Blanda ihop alla ingredienserna, med händer eller stavmixer för slätare smet.
  3. Forma till små runda bollar och rulla dem i kokosflingor eller pärlsocker.
  4. Låt stå svalt en stund innan servering.

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden