Hoppa till huvudinnehåll

Veganska kakor med choklad och polka

Veganska småkakor med julig smak av mörk choklad och polkagris! Receptet på de här kakorna är en variant på ett recept från tidningen Vegourmet.

30 min
Baka
Jul
Fika

Ingredienser

10 portioner
100 g mjölkfritt margarin
1 ½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
½ tsk bakpulver
en nypa flingsalt
3 ½ dl vetemjöl
100 gram grovt hackad mörk choklad

Topping

100 g mörk choklad
1 ½ dl krossade polkagrisar
  1. Sätt ugnen på 175 grader. Mosa margarin och socker med en gaffel tills det joxat ihop sig ordentligt. Blanda sedan ner alla övriga ingredienser och knåda ihop till en del med händerna. Blir det väldigt torrt och svårjobbat, ha i en skvätt vatten så är det lättare att jobba ihop.

  2. Rulla degen till typ 15 små bollar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, pressa ut bollarna till någon centimeter hög kaka. Grädda i ca 10-15 minuter och låt dem sedan svalna på galler.

  3. Under tiden de svalnar så smält choklad i vattenbad och krossa polkagrisar exempelvis med en flaska glögg. Ringla sedan choklad över kakorna och strö polka över så att det fastnar i chokladen. Ställ i kylen en stund så chokladen stelnar. ÄT!






 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden