Den formbara vegofärsen från Anamma är en unik produkt som gör det enkelt att smaksätta, forma och tillaga veganska rätter. Den är rik på protein från sojabönor och har 90 procent lägre klimatpåverkan jämfört med nötfärs. Dessutom är den glutenfri och nyckelhålsmärkt.
- Den nya formbara vegofärsen från Anamma är en revolution för alla som vill äta veganskt. Nu kan konsumenterna själva forma sina egna bullar, biffar eller tillaga den perfekta burgaren. Vegofärsen har perfekt konsistens och har även fått höga betyg för den goda smaken. Vi vill göra det enkelt och gott för flera att anamma det veganska, säger Nina Sandström, marknadschef
Produkten har utvecklats tillsammans med en oberoende panel bestående av konsumenter som har varit med och provlagat och smakat produkten. De gav den formbara färsen höga betyg framförallt för produktens konsistens, men även för hur enkel den är att tillaga och för den goda smaken. Dessutom är den förpackad i en klimatsmart förpackning som till största del består av plast från sockerrör. Anamma produkter tillagas i Sverige vid Orkla Foods Sveriges anläggningar i Eslöv och Simrishamn.
Pris i butik: ca 61 kr (850 gram)