Veganska Buffalo Wings av blomkål
Veganska Buffalo Wings av blomkål. Här snackar vi kladdiga snacks! De går också att servera med potatisklyftor i ugn så får du ihop en middag. Hettan i såsen går att reglera genom att antingen ha i mer passerade tomater och mindre sriracha eller ha bara srirachasås för att få till riktigt bra sting i “wingsen”.
Ingredienser
1  blomkålshuvud, ca 1 kg
              3 dl mjöl 
              3 dl ljuslager öl alkoholfritt 
              2 msk majsstärkelse
              1 l neutral olja, till fritering
          BUFFALO HOT SAUCE
1 dl passerade tomater 
              2 dl srirachasås
          Blåmögelostsås
2 dl vegansk majonnäs 
              1 msk vinäger 
              1 msk vit miso pasta
              1 tsk lökpulver 
              1 msk dill, finhackad 
              100 g fast tofu, smulad
          - Skölj av blomkålshuvudet och torka. Dela den sedan i små buketter, cirka 2-3 cm i diameter.
 - Blanda mjöl, majsstärkelse och öl i en bunke till en kletig smet. Värm upp oljan i en fritös eller en kastrull till 190 grader, låt stå på medelvärme.
 - Doppa buketterna i smeten så att de blir ordentligt täckta. Fritera sedan, några i taget, tills de får en fin gyllene färg. Låt rinna av på hushållspapper.
 - Blanda ihop passerade tomater och srirachasås. Doppa buketterna i den heta salsan. Servera med mild dipp eller med ris och grönsaker för en komplett måltid.
 
Bonus: Blanda alla ingredienser till blåmögelostsås i skål och rör om ordentligt.