Hoppa till huvudinnehåll

Vegansk tzatziki

Smakrik blandning som passar utmärkt på sommaren, på badstranden som picknicktillbehör. En grekisk klassiker veganiserad som ger den perfekta medelhavskänslan.

15 min
Såser & tillbehör
Grilla

Ingredienser

Tzatsiki

5 dl vegansk fraiche/ghurt
1 hel gurka
2 vitlöksklyftor
1 tsk olivolja
salt och peppar
  1. Om du använder rinnig soygurt: Häll upp sojayoghurten i ett kaffefilter och låt det stå och rinna av i 2-4 timmar för att det ska få en tjockare och krämigare konsistens.
  2. Riv gurkan, blanda med salt och låt vila en timma i ett durkslag, krama därefter ur så mycket vatten som möjligt ur gurkan.
  3. Pressa vitlöken och blanda med gurkan och fraichen/soyghurten.
  4. Salta, peppra och tillsätt olivolja.

   

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden