Ingredienser
4 portioner
4 portioner färdiglagad couscous
lite oliv- eller rapsolja
en knippe persilja
2-3 sojafiléer per person
ca 16 gröna sparrisar
3 vitlöksklyftor
2 röda paprikor
300 g ostronskivling
ca 16 körsbärstomater
en påse (50 g) pinjenötter
salt
peppar
Röd kikärtsröra:
1 burk kikärtor (400 g)
50 g soltorkade tomater i olja
1½ tsk vinäger
2 msk olivolja
eventuellt en knivsudd sambal oelek
salt
peppar
- Kikärtsröran: Mixa ihop alla ingredienser och smaka av.
- Sallad: Blanda couscousen med lite olja och hackad persilja, smaksätt med salt och svartpeppar.
- Rosta pinjenötterna i en stekpanna så de blir gyllenbruna.
- Förbered sojaköttet enligt anvisningar på förpackningen.
- Pressa ur så mycket vatten som möjligt och stek dem.
- Skär ostronskivlingen och paprikan i munsstora bitar och dela sparrisarna på hälften.
- Fräs detta med olja och hackad vitlök.
- Arrangera alla ingredienser på tallrikar, bottna med couscousen och toppa med pinjenötterna.
- Servera med kikärtsröran.
Ett sommartips är att grilla filéerna, paprikan, svampen och sparrisen.