Vegansk Räkbakelse
En räkbakelse är som en liten smörgåstårta med ostbågekross runt. I den här veganiserade versionen är fyllningen en vegansk skagenröra och ostbågekrossen är självklart på OLWs veganska ostbågar. En rätt att imponera med vid högtider eller när man bara vill lyxa till vardagen.
Ingredienser
Bröd
Jubileumskakor (formfranska funkar om man vill göra mindre bakelser)
Skagenröra
2 dl Oatly iFraiche
2 dl vegansk majonnäs
1 alspånsrökt tofu (230 gram)
1 rödlök
1 stor avokado (eller 2 små)
1 dl frusen hackad dill
3 msk röd tångrom
3 msk svart tångrom
½ pressad citron
salt & peppar
Dekoration
1 burk på mackan
1 dl vegansk majonnäs
OLW veganska ostbågar
salladsblad
½ citron i klyftor
hackad rödlök (det som är kvar från skagenröran)
tångrom
färska dillkvistar
- Börja med skagenröran: tärna tofun och avokadon, finhacka rödlöken och blanda ihop alla ingredienser.
- Varva bröd och skagenröra. En "bakelse" ska ha 3 bröd.
- Blanda Oatly påMackan med vegansk majonnäs. Bre ut på sidorna av bakelsen.
- Krossa ostbågarna, ett tips är att lägga dem i en plastpåse och kavla ut ostbågarna tills det blivit fint kross.
- Rulla sidorna av bakelserna i ostbågskrossen.
- Ha på lite skagenröra ovanpå bakelsen. Lägg sedan på salladsblad, resten av skagenröran, tångrom i olika färger, citronklyftor, resten av rödlöken och dillkvistar.
- Klart!