Ingredienser
4-6 personer (smet)
6 dl vetemjöl
10½ dl soja- eller havremjölk-
1 tsk salt
½ msk socker
mjölkfritt margarin till stekning
Fyllning:
vispbar soja- eller havregrädde
sylt
skivade bananer, jordgubbar, mandarinklyftor, blåbär
eventuellt 50 g mjölkfri mörk choklad
- Grädda pannkakorna en lång stund innan tårtan ska serveras, annars smälter grädden när man lägger på den på pannkakorna. Vispa ihop mjölet och mjölken till smeten.Tillsätt saltet och sockret.
- Häll ca 1 dl smet i stekpannan till varje pannkaka och grädda på bägge sidor på medelvärme. Låt pannkakorna svalna.
- Vispa grädden (detta kan du göra en lång stund innan, låt den gärna stå i kylen efter vispningen så blir den ännu tjockare).
- Lägg ihop pannkakorna med grädde och sylt eller mosad/skivad frukt mellan varje varv. Bred grädde överst och garnera med fina bär. Hacka eller riv gärna blockchoklad över.