Hoppa till huvudinnehåll
Harissarostade morötter på en tallrik bredvid en röra

Harissarostade morötter

Rostade morötter är bland det bästa som finns. Sötman från morötterna gör sig så bra med lite hetta, här från chilipastan harissa. Receptet kommer från Mattias Kristiansson.

Påsk

Ingredienser

6 portioner
800 st morötter
2 msk rosharissa eller vanlig harissa
2 msk olivolja
2 tsk granatäppelsirap
1 tsk mald spiskummin
salt
svartpeppar

Servering

granatäppelkärnor
finhackad persilja
  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala morötterna och halvera.
  3. Rör ihop harissa, olivolja, granatäppelsirap, spiskummin, salt och peppar i en skål.
  4. Blanda marinaden med morötterna på en plåt. Rosta i 25–30 minuter eller tills de har fått ordentligt med färg.

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och samla alla dina favoritrecept på ett och samma stället. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden