Hoppa till huvudinnehåll
Vit bönröra med enkel muhammara i en djuptallrik

Vit bönröra med enkel muhammara

Vita bönor ger den krämigaste av röror. Här toppade jag med min snabbvariant av paprikaröran muhammara. Receptet kommer från Mattias Kristiansson.

Påsk

Ingredienser

6 portioner

Vit bönröra

2 burkar à 400 g små vita bönor
4 st vitlöksklyftor, finhackade
3 msk tahini
1 tsk chiliflakes
salt
svartpeppar

Enkel muhammara

2 dl ajvar
2 tsk rökt paprikapulver
0.5 tsk mald spiskummin
1 dl valnötter, finhackade
0.5 st citron, saften
salt
  1. Mixa samtliga ingredienser till bönröran i en matberedare eller blender. Smaka av med salt och peppar.
  2. Rör ihop ingredienserna till muhammaran i en skål.
  3. Bred ut bönröran i en djup tallrik. Skeda över muhammaran och dekorera eventuellt med lite finhackade valnötter.

Vill du äta mer vego? Ladda ner vår kostnadsfria app Välj Vego och samla alla dina favoritrecept på ett och samma stället. 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden