Hoppa till huvudinnehåll
Chokladtårta på ett tårtfat av glas.

Vegansk chokladtårta

Denna ljuvliga chokladtårta är utmärkt att baka till födelsedagar eller högtider. God att servera som den är eller med en klick sojagrädde. Receptet har publicerats i kokboken "Djurens Rätts bästa recept"

75 min
Baka
Fika
Efterrätt

Ingredienser

6 portioner
125 g mjölkfritt margarin
2 msk sirap
2½ dl + 4 msk sojamjölk
1 tsk bikarbonat
2½ dl mjöl
1 dl kakao
2½ dl socker

Garnering

mjölkfri choklad, smält eller Plamils chokladsmet flagad mandel, gärna lätt rostad i torr stekpanna eller 1 granatäpple
  1.  Smält margarinet i en kastrull och häll i sirap och 2½ dl sojamjölk. Rör ut bikarbonaten i den resterande sojamjölken (4 matskedar).
  2.  Blanda alla torra ingredienser i en skål och vispa ner margarinvätskan samt bikarbonatvätskan. Smörj en bakform, häll i smeten och baka i 180 grader i 30 minuter. Sänk värmen till 160 grader och grädda ytterligare i 30 minuter.
  3.  När kakan är kall, bred över smält choklad (eller Plamil chokladröra) och toppa med flagad mandel eller strö över granatäppelkärnor.

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden