Ingredienser
125 g mjölkfritt margarin
2 msk sirap
2½ dl + 4 msk sojamjölk
1 tsk bikarbonat
2½ dl mjöl
1 dl kakao
2½ dl socker
Garnering
mjölkfri choklad, smält eller Plamils chokladsmet flagad mandel, gärna lätt rostad i torr stekpanna eller 1 granatäpple
- Smält margarinet i en kastrull och häll i sirap och 2½ dl sojamjölk. Rör ut bikarbonaten i den resterande sojamjölken (4 matskedar).
- Blanda alla torra ingredienser i en skål och vispa ner margarinvätskan samt bikarbonatvätskan. Smörj en bakform, häll i smeten och baka i 180 grader i 30 minuter. Sänk värmen till 160 grader och grädda ytterligare i 30 minuter.
- När kakan är kall, bred över smält choklad (eller Plamil chokladröra) och toppa med flagad mandel eller strö över granatäppelkärnor.