Hoppa till huvudinnehåll
Fruktsallad med pistagenötter och vaniljyoghurt i en glasbägare.

Fruktsallad med pistagenötter och vegansk vaniljyoghurt

Fruktsallad med pistagenötter och vegansk vaniljyoghurt. Det går också bra att köpa vegansk vaniljyoghurt och skippa lönnsirapen och vaniljsockret. Variera med dina favorit nötter. 

5 min
Efterrätt
Frukost
Under 30 min

Ingredienser

2 portioner

2 portioner

1 st banan
2 st plommon
1 st mandarin
1 klase blå vindruvor
1 st passionsfrukt
1 dl vegansk naturell sojayoghurt
1 tsk lönnsirap
0,5 tsk vaniljsocker
2 msk pistagenötter
  1. Skölj druvorna, dela dem i mitten och ta bort kärnorna. Dela passionsfrukten mitt itu och skrapa ur innehållet, släng skalet. Skala, kärna ur och skär resten av frukten i mindre bitar. Blanda alla frukterna.
  2. Blanda yoghurt med vaniljsocker och lönnsirap.
  3. Skala pistagenötterna. Servera fruktsalladen i portionsformar. Toppa med en klick vaniljyoghurt och strö slutligen pistagenötterna över. 

 

Ladda ner vårt nya inspirationsmagasin - helt kostnadsfritt!

Ladda ner

Prenumerera på vegobrevet

Håll dig uppdaterad om vad som händer här och i vegovärlden